Bebizonyosodott, hogy Kovács Béla kém volt

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Molnár Zsolt bejelentése szerint “van kémügy, de nincs James Bond”.

KovácsBéla fotó Beliczay László

Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselője az újságírók elől menekülve távozik az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülése után a Képviselői Irodaházból 2014. május 19-én. Az ülésen a kémgyanúba keveredett Kovács Bélát és Vona Gábort, a Jobbik elnökét hallgatták meg. MTI Fotó: Beliczay László

Kovács Béla kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt – nyilatkozta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke. Németh Szilárd újságíróknak azt mondta: a szolgálatok tényekre, kép- és hangfelvételekre alapozva adtak dokumentált tájékoztatást, amely alapján a testület tagjai meggyőződhettek arról, hogy Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt.

“Van kémügy, de nincs James Bond” – nyilatkozta Molnár Zsolt, a bizottság elnöke azt követően, hogy a Belügyminisztérium, az ügyészség és a szolgálatok képviselői zárt ülés keretében tájékoztatást adtak a kémgyanúba keveredett Kovács Béla ügyéről.

Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja azt mondta: meggyőző tájékoztatást kaptak az ügyről, s bebizonyosodott, hogy nem összeesküvéselméletről van szó. Hozzátette: további vizsgálatokat és bizottsági ülést kezdeményez, hogy látni lehessen, az ügyben milyen szerepe van a Jobbiknak és Kovács Bélának.

 

[popup][/popup]