Bayert bírálni a Fideszben…

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Mélységesen felháborította Veszprém korábbi fideszes polgármesterét Bayer Zsolt rasszista kirohanása. A Magyar Hírlap főszerkesztőjének címzett, szerkesztőségünknek is eljuttatott e-mailjében arról írt, hogy Bayer Zsoltnak „magyarázkodása szánalmas, gyalázatos és hiteltelen”. A helyi KDNP kiakadt, elítélte a nyilatkozatot, majd minderről ajánlott levélben értesítette az egykori polgármestert.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, Debreczenyi János, Veszprém korábbi fideszes polgármestere szerint nem magánügy az, hogy egy közszereplő, vagy egy széles nyilvánossághoz valamilyen formában szóló mit tesz, mit nem tesz, hogyan szól, ír, vagy viselkedik. Mint írta, „Bayer Zsolt főmunkatárs többször bebizonyította már, hogy nem való a közélet nyilvánossága egyetlen szintjére sem. Ez az ember egy antiszociális személyiség, aki megnyilvánulásaiban a nemzet megosztására és nem pedig a társadalomban lévő problémák okainak felderítésére és megoldására törekszik”. „Szó sincs arról, hogy bárki félre akarná értelmezni az általa írottakat” – írta Debreczenyi, a város antirasszista- és Fair play díjas polgármestere, Podmaniczky díjas építész.

A volt polgármester nyilatkozatát követően szűk egy hónappal a KDNP levelet írt Debreczenyinek, melyben értesítették a volt városvezetőt, hogy a veszprémi KDNP „egyöntetűen elítélte” nyilatkozatát. A Latorczai János, a KDNP Veszprém Városi Szervezet elnöke által jegyzett levelet az alább olvashatják:

36057_C_600x900
[popup][/popup]