Bayer és Kósa aggodalma: Ha tömegesen menekülnének Izraelből Magyarországra állampolgárságra jogosultak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Bayer Show minapi műsorában arról is beszélgetett a műsorvezető Kósa Lajossal, a Fidesz alelnökével, mi lenne, ha tömegesen menekülnének Izraelből Magyarországra azok, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, vagy arra jogosultak. (38.25-től)

Bayer show (2023-10-29) – HÍR TV

Kövessenek minket közösségi felületeinken! ► Facebookon: https://www.facebook.com/hirtv/ ► Honlapunkon: https://hirtv.hu/ ► Instagramon: https://www.instagram.com/hirtv_official/ ► TikTok-on: https://www.tiktok.com/@hirtv_official?lang=hu-HU

Egy destabilizálódás esetén, ha tömeges menekülés következik be Izraelből, akkor – vetette fel Bayer – “Ugyan nem tudom a számot, de biztos vagyok benne, hogy nem néhány tucat olyan ember él Izraelben, aki vagy eleve kettős, magyar-izraeli állampolgár, vagy ha beadja az állampolgársági kérelmét, azt automatikusan meg is fogja kapni a magyar felmenői miatt”.

Kósa Lajos 200-300 ezer főre tette azokat, akik könnyen megkaphatnák a magyar állampolgárságot, ha kérvényeznék, ami egy menekültkérdés esetén elhelyezés, szociális és egészségügyi ellátás szempontjából is kihívást jelentene.

Ezért – fogalmazott a Fidesz alelnöke -, Magyarországnak érdeke az izraeli stabilitás, nehogy újabb probléma szakadjon Magyarországra az esetleges menekülthelyzet kapcsán.

[popup][/popup]