Barbra Streisand azt állítja, “zsidó hercegné” lehetett volna Károly herceg oldalán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Viszonya volt Károly wales-i herceggel, és ha jól játszotta volna ki a kártyáit, akkor ő lehetett volna az első zsidó hercegné – mondta Barbra Streisand amerikai énekesnő a minap Londonban.

Károly herceg és Barbra Streisand a 70-es években

Alaposan meglepte közönségét a híres amerikai sztár, megannyi film főszereplője és sok-sok legendás sláger előadója a minapi londoni fellépésén, ahol a most 77 éves Barbra Streisand elárulta, hogy 1974-ben viszonya volt a nála hét évvel fiatalabb Károllyal, a brit trón várományosával – szemlézte a mazsihisz.hu a Daily Mail cikkét.

A két híresség a Funny Lady című film forgatásán ismerkedett meg egymással negyvenöt évvel ezelőtt, majd 1994-ben találkoztak újra a herceg által támogatott egyik jótékonysági alap rendezvényén Londonban. A románcuk állítólag 1994 novemberében folytatódott Amerikában.

A Mazsihisz.hu hozzáfűzi, hogy Barbra Streisand azon kijelentése, miszerint ha akkoriban jól játszotta volna ki a kártyáit, akkor ő lehetett volna az első zsidó hercegné, csak azzal a megszorítással igaz, hogyha a brit uralkodócsaládra vonatkoztatjuk. A történelemben ugyanis, mint jól ismert, számos zsidó hercegné élt, hiszen több zsidó királyi dinasztia uralkodott az elmúlt évezredekben. S természetesen híres királynék is akadtak a zsidó nők között, az egyik legismertebb talán Eszter, aki Ahasvérus király felesége, Mordeháj unokahúga volt.

[popup][/popup]