Bántó sztereotípia? Bradley Cooper orrát megnagyobbították Leonard Bernstein szerepéhez

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Bradley Cooper, megannyi hollywoodi szuperprodukció sztárja Leonard Bernsteint alakítja a Netflixnél bemutatás előtt álló életrajzi filmben, de a megjelenése komoly vitákat gerjesztett. Tudniillik a szerephez megnagyobbították az orrát. Megjelent a film teasere is.

Bernstein és Cooper

Leonard Bernstein családja nagyon határozottan megvédte Bradley Coopert, miután a színészt többen bírálták, amiért a Maestro című filmben smink segítségével nagyította meg az orrát, hogy jobban hasonlítson az általa alakított Leonard Bernsteinre – írja a hvg.hu.

A film előzetesének a megjelenése után Coopert azzal vádolták meg, hogy sértő zsidó sztereotípiákat jelenít meg.

Amikor tavaly megjelentek az első képek Cooperről, a Hollywood Reporter filmkritikusa, Daniel Feinberg már pedzegette, hogy Cooper megjelenése „problémás” lehet. Mások a sértőnek számító blackface-hez hasonlították a színész megjelenését, és úgy vélték, hogy ha Cooper pusztán a színészi játék erejével nem képes megidézni Bernsteint, akkor keressenek egy zsidó színészt a szerepre.

Maestro | Official Teaser | Netflix

Maestro is a towering and fearless love story chronicling the lifelong relationship between cultural icon Leonard Bernstein and Felicia Montealegre Cohn Bernstein. A love letter to life and art, Maestro, at its core, is an emotionally epic portrayal of family and love. Maestro In Select Theaters November 22 and on Netflix December 20.

A világhírű zeneszerző családja azonban – mint nyilatkozataikban hangsúlyozzák – a film készítése során végig érezték azt a mély tiszteletet és szeretetet, amellyel az édesapjukat ábrázolták, és szerencsésnek érzik magukat, hogy Bernstein Bradley Cooper alakítja a vásznon. Hangsúlyozták azt is, hogy a film készítésének minden lépésébe bevonták őket.

[popup][/popup]