Az új amerikai nagykövet a Mazsihisz elnökével találkozott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke ma délután a szövetség Síp utcai székházában fogadta David Pressmant, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét, aki nemrég foglalta el állomáshelyét. 

Heisler András Mazsihisz elnök és David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete

A kifejezetten baráti hangvételű beszélgetés során Pressman nagykövet hangsúlyozta: az Egyesült Államok megkülönböztetett figyelmet fordít a magyarországi zsidó közösség helyzetére. Szorosan nyomon kívánja követni a hazai zsidó közösség előtt álló kihívásokat, a közélet alakulását, a közéletben tetten érhető és a politikai deklarációkban időnként megnyilvánuló antiszemitizmus problematikáját Magyarországon.

Heisler András hangsúlyozta, hogy a Mazsihisz számára alapvető fontosságú, hogy demokratikusan választott személyek vezetik a Szövetséget, a választásokra és a működésre világos szabályok vonatkoznak, átlátható struktúrák alapján. Ezt mindenkinek el kell fogadnia.

Hangsúlyozta, meghatározó fontosságú, hogy Magyarországon a zsidó közösség fizikai biztonsága jobb, mint több nyugat-európai országban. Ugyanakkor egyértelmű erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az antiszemita incidensek esetek emelkedő száma mind a közbeszédben, mind a szociális közösségi médiában csökkenjen és vissza kell szorítani a szélsőséges eszmék és szervezetek terjedését. (mazsihisz.hu)

[popup][/popup]