Az MSZP-s Molnár szkinhedekkel tüntetett Göncz Árpád ellen

Írta: Index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A szocialista Molnár Zsolt szekrényéből akkora csontváz dőlt ki, hogy a Jókai utcai MSZP-székházban még órákkal később sem adtak ki közleményt, hogy erről most miért a Fidesz tehet.

Az Mno.hu közölt egy 1992. október 23-án készült fotót, amelyen szerintük az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját betöltő MSZP-s képviselő látható „a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel (…) a baloldal által sokszor mélyen elítélt, az SZDSZ-alapító Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén”.

MolnárZsolt_Göncz_fotó168óra

(fotó: 168 óra)

Molnár Zsolt elismerte, hogy „lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak”. Mint mondta, az 1990-es évek elején jelen volt több futballmeccsen, illetve közéleti tüntetésen is, ahol „esetleg olyan közeg lehetett”, ahol szkinhedek álltak mellette. „Többször is megismételte, hogy soha életében nem volt szkinhed”, és „viccnek, illetve hazugságnak nevezte, hogy ő maga bármilyen ilyen irányzatú mozgalomban szerepet vállalt volna”.

Az akkori parlamenti ellenzék – köztük a szocialista párt és az SZDSZ – a történtek után állította: „a rendbontók bőrfejűek voltak és fasiszta jelszavakat kiabáltak” – írja az Mno.hu a szkinhed múltú Sneider Tamás apropóján: a Jobbik Sneidert jelölte az Országgyűlés alelnökének, amit a baloldali pártok elfogadhatatlannak tartanak.

Csakhogy a korabeli beszámolók szerint a téren nem csak fasiszták és szkinhedek tüntettek Göncz ellen, ahogy azt most az Mno.hu tálalja: az MTI aznapi híre például Boross Péter belügyminiszter napirend előtti felszólalását idézte.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]