Az izraeli kémlufi esete

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Először azt hitték, hogy jönnek az ufók. Utána azt, hogy az izraeliek kémkednek. Lehet, hogy még sem szabadna annyit tévézni?

img607204A harmadik típusú találkozásra Törökország középső részén került sor, Malatya tartományban az egyik török lap beszámolója szerint. A helyiek állították, hogy földönkívülieket láttak lebegni, valaki rögzítette is a tüneményt, meg volt győződve róla, hogy kicsi zöld lények fognak török földre lépni. Aztán csalódnia kellett. Az egyik beazonosítatlan repülő tárgy egy kertben landolt, kék-fehér színű volt, rajta egy felirat angolul: Üdvözüljük Izraelben!

A lakók a marslakós változatot gyorsan elfelejtették, és riasztották a rendőrséget, hogy izraeli kémballont fogtak – olvasható az israelnationalnews.com-on.

Hogy miért küldtek volna az izraeliek turisztikai reklámnak álcázott lufikat kémkedni a fejlett drónok világában, azon valószínűleg nem gondolkoztak sokat. Ennél csak azt lehet nehezebben megmagyarázni, hogy miért írták rá az izraeliek a lufikra nagybetűkkel azt, hogy Izrael, ha kémkedni akarnak. Talán éppen ez benne a trükk – gondolhatták a lelkes kémelhárítók.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]