Az izraeli hadsereg lerombolja Ari Fuld gyilkosának házát

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg, a Sin Bét biztonsági ügynökség és a határrendőrség egy közös művelet keretében éjszaka feltérképezte a rombolási munkálatok előkészítéseként egy palesztin arab otthonát Jattában, aki vasárnap meggyilkolt egy néggyerekes zsidó férfit, közölte az Izraeli Védelmi Erők.

Razzia Ari Fuld gyilkosa otthonában, Jattában 2018. szeptember 17. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A méréseken kívül a Sin Bét tisztjei kihallgatták a családtagokat, de letartóztatás nem történt.

Vasárnap reggel Khalil Dzsabarin (17) halálra késelte Arif Fuldot (45) egy bevásárlóközpont előtt Gus Ecionban.

Az izraeli-amerikai kettős állampolgár Fuld a közeli Efrát zsidó település lakosa volt, közismert személyiség pro-izraeli tevékenységéről.

Ari Fuld forrás: Facebook

A hadsereg korábban azt nyilatkozta, a biztonsági erők a terrorista családtagjainak a letartóztatását tervezik, hogy kiderítsék milyen információkkal rendelkeztek a terrorista szándékairól a támadást megelőzően.

A biztonsági hatóságok szerint Dzsabarin vasárnap nem sokkal déli 12 óra előtt hátba szúrta a bevásárlóközpont előtt álló Fuldot.

Sérülései ellenére Fuld a támadója nyomába eredt és tüzet nyitott rá majd összeesett. Kórházba érkezése után nem sokkal az orvosok halottnak nyilvánították.

Dzsabarint végül egy másik fegyveres civil állította meg. Többszörös lőtt sérülésekkel közepesen súlyos állapotban a Hadassza kórházba került.

Teljes cikk.

[popup][/popup]