Az Izraeli Hadsereg behatolt Gázába

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Számos összecsapás volt az izraeli hadsereg csapatai és a Hamász terroristái között, az izraeli erők körében sérülés nem történt. Az izraeli hadsereg gyalogsága, harcmérnöki csapatai és tankjai még a Gázai övezetben vannak.

Izrael korábban masszív és példátlan légi- és tüzérségi támadásokat hajtott végre a Gázai övezet északi részén.

  • Palesztin emberi jogi csoportok és számos jelentés szerint az enklávéban a mobil, internetes és egyéb kommunikációs szolgálatatás megszakadt.
  • A Hamász terrorszervezet rakétazáport küldött déli és közép-izraeli városokra.

,,Az elmúlt néhány órában nagyon jelentős mértékben növeltük a légicsapások számát Gázában” – mondta Hagari. ,,Az elmúlt napokban végzett offenzív tevékenységünk mellett szárazföldi erőink ma este bővítik hadműveleteiket. Az Izraeli Védelmi Erők minden dimenzióban intézkedik a háborús célok elérése érdekében”.

Hagari kijelentette, hogy az izraeli hadsereg folytatni fogja csapásait Gázavárosban és környékén, és hangsúlyozta, hogy Izrael felszólítja a még ezen a területen maradt palesztin civileket, hogy menjenek az övezet déli részére, ,,ahol sokkal biztonságosabb”.

  • Az elmúlt napokban az izraeli szárazföldi erők számos célzott rajtaütést hajtottak végre a Gázai övezeten belül azzal a céllal, hogy előkészítsék a terepet a műveletek jövőbeli szakaszaihoz.
  • Egy magas rangú izraeli tisztviselő a médiának nyilatkozva azt mondta, a pénteken indított behatolás többnyire a Gázai övezet északi részét célozza, és sokkal nagyobb és jelentősebb, mint az elmúlt napokban végrehajtott korlátozott razziák.

A Hamász katonai szárnya éjszaka közleményben tudatta, hogy izraeli katonai behatolással száll szembe a Gázai övezet északi részén fekvő Beit Hanunban, valamint az enklávé közepén található al-Bureidzs menekülttábor keleti részén.

Az izraeli hadsereg az éjszaka csapást mért a Hamász mintegy 150 földalatti célpontjára a Gázai övezetben.

Számos összecsapás volt az izraeli hadsereg csapatai és a Hamász terroristái között, az izraeli erők körében sérülés nem történt. Az izraeli hadsereg gyalogsága, harcmérnöki csapatai és tankjai még a Gázai övezetben vannak.

Az egyik éjszakai légicsapás során a hadsereg likvidálta a Hamász légifegyverzetének parancsnokát, Isszam Abu Rukbeh-t, aki a terrorszervezet drónjaiért, pilóta nélküli légi járműveiért, siklóernyőiért és légvédelméért volt felelős. Részt vett a Gázát övező településeken október hetedikén történt gyilkos mészárlás tervezésében és végrehajtásában, a Dél-Izraelbe siklóernyőkkel behatoló terroristák, valamint az Izraeli Védelmi Erők megfigyelőállásai elleni dróntámadások irányításával.

Teljes cikk

[popup][/popup]