Az izraeli gyermekek egyharmada él szegénységben

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Izrael az OECD szegénységi listájának alsó részén található, ami azt jelenti, hogy mintegy 1.650.000 izraeli, és körülbelül az izraeli gyermekek egyharmada él szegénységben.

Móse Kahlon, Izrael pénzügyminisztere (forrás The Times of Israel)

A Fórum a szegénység ellen elnevezésű csoport egy mai vitán számonkérte Moshe Kahlon pénzügyminisztert, amiért a 2017-2018 költségvetési javaslatban nem tartotta szem előtt saját pártjának (Kulanu) szegénység elleni programját.

Elie Elalouf képviselő hosszútávú javaslata 10 év alatt megoldaná az egyre növekvő szegénység problémáját, azonban a Fórum szerint a költségvetésből hiányzik a megfelelő anyagi háttér ami elegendő lenne a kormány által is elfogadott célok megvalósításához. A Fórum nyilatkozatában sürgette a nagyobb beruházást, amellyel csökkenthetők az egyre szélesedő társadalmi egyenlőtlenségek.

A csoport javaslata szerint meg kell emelni a jogosultak jövedelemtámogatását, amelynek költsége 1,2 billió sekelbe kerülne. További 600 millió sekel befektetéssel 210 napközit hoznának létre alacsony jövedelmű területeken, amely ösztönzi a szülőket, hogy csatlakozzanak a munkaerő piachoz.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]