Az izraeli biztonsági erők elfogtak a hat szökésben lévő terroristából négyet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Péntek éjszaka és szombaton a korai órákban az izraeli biztonsági erők letartóztattak a hat szökésben lévő palesztin biztonsági fogolyból négyet, akik megszöktek egy észak-izraeli börtönből.

A hat terrorista – írja az ujkelet.live – hétfőn hajnalban szökött meg a fokozott biztonságú Gilboa börtönből, melyet az ország történelmének egyik legsúlyosabb szökésének tekintenek. A terroristák cellájuk vízelvezető rendszerén keresztül jutottak ki. Az izraeli biztonsági erők hatalmas hajtóvadászatot indítottak utánuk az ország északi részén és Júdea és Szamáriában.

Először Jákub Kadirit és Mahmúd al-Aridát fogták el, mindkettő a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagja. Al-Arida volt állítólag a szökés értelmi szerzője.

A média szerint a rendőrök a többnyire arab Názáret közösség lakosaitól kaptak fülest, akiknek feltűnt a kukákban nyilvánvalóan élelmet kereső két férfi és értesítették a hatóságokat.

A letartóztatásukat követően átadták őket a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálatnak kihallgatásra. A nyomozók reményei szerint, további információt szerezhetnek tőlük a még szökésben lévő két terroristáról.

A hírhedt terrorista parancsnokot, Zakaria Zubeidit (alább, a képen) Mohammed al-Aridával kapták el, aki Mahmoud testvére.

Teljes cikk

Címkék:szökött terrorista

[popup][/popup]