Az izraeli arab falu lakosai nem segítettek a szökevény terroristáknak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hétvégén elfogott négy terrorista – Zakaria Zubeidi, Jákub Kadiri, Mohammed és Mahmúd al-Arida – kihallgatásán kiderült, hogy a Gilboa-börtönből való szökésük reggelén (múlt hétfő) a hat terrorista 20 percig tartózkodott az Afulától keletre fekvő Na’ura faluban.

Zakaria Zubeidi elfogása után

Ez idő alatt Zubeidi, az al-Aksza Mártírok Dandár hírhedt egykori parancsnoka és társai arra kértek több polgárt a faluban, hogy vigyék őket járművükkel a szamáriai Dzseninbe (Palesztin Hatóság területe), de mindannyian megtagadták az együttműködést, a Kan közszolgálati műsorszolgáltató beszámolója szerint.

Miután a helyi lakosok elutasították őket – írja az ujkelet.live – , a hatos kevesebb, mint egy órát töltött a helyi mecsetben, ahol lezuhanyoztak és átöltöztek, mielőtt távoztak. Az izraeli nyomozók eleinte azt hitték, hogy ott töltötték az éjszakát.

A Haaretz arról számolt be vasárnap, hogy Izraelnek biztonsági felvételei vannak, ahogy az egyik gyanúsított a biztonsági kerítés résén, Dzsalameh falu közelében, Szamáriában átbújik.

Omer Barlev közbiztonsági miniszter erre utalt a 12-es csatornának adott interjújában:

„A feltevések szerint az egyiknek sikerült eljutnia Júdea és Szamáriába. A másik a zöld vonal bármelyik oldalán lehet” – mondta.. „Nem állunk le, amíg el nem kaptuk őket” – közölte Aviv Kochavi, az Izraeli Védelmi Erők parancsnoka.

A Kan közszolgálati televízió szerint a szökevények elfogása sokkal bonyolultabbá válik, ha valóban sikerült eljutniuk a zsúfolt dzsenini menekülttáborba.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]