Az Iszlám Állam nevében akarta lefejezni a zsidó tanárt

Írta: atv.hu/MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A dél-franciaországi Marseille-ban bozótvágó-késsel megtámadott zsidó tanár azt gondolta, hogy nem éli túl a támadást, és meg van arról győződve, hogy a merénylő le akarta őt fejezni.

12FRANCEBRIEF-web1-master675

Egy katona őrzi a Marseilles-i zsidó iskolát hétfőn miután egy tinédzser megtámadta a zsidó tanárt Forrás: Jean-Paul Pelissier/Reuters

“Mondtam neki, hogy ne üssön tovább, de ő csak folytatta, és akkor azt gondoltam, hogy nem élem túl” – mondta Benjamin Amsellem, a marseille-i zsidó iskola tanára a La Provence című regionális lapban kedden megjelent interjúban. “Az igazat megvallva, nem tudom, hogy fogok talpra állni ezután a szörnyű támadás után” – tette hozzá a zsidó férfi, aki azt is fontolóra vette, hogy ezentúl nem visel kipát a fején.

Az utcai támadásban a 35 éves férfi hétfőn a hátán és a kezein könnyebben megsérült, de kórházi ápolásra nem szorult. Az antiszemita tettét egyértelműen vállaló törökországi származású kurd kiskorú támadót a helyszíntől nem messze előállították, őrizetbe vételét kedden 24 órával meghosszabbították. A 15 éves gimnazista, akinek korábban nem volt dolga a rendőrséggel, a kihallgatásakor azt mondta, hogy Allah és az Iszlám Állam nevében követte el a tettét.

A teljes cikk itt olvasható

Címkék:Marseilles-i támadás antiszemitizmus Iszlám Állam

[popup][/popup]