Az Iszlám Állam lefejezte egyik sikkasztással vádolt vezetőjét

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Iszlám Állam (IÁ) lefejezte a szervezet egy sikkasztással és lopással vádolt vezetőjét, majd holttestét keresztre feszítette  – adta hírül pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam feje

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam feje

A londoni székhelyű emigráns szíriai ellenzéki szervezet jelentése szerint a szíriai nemzetiségű Dzsalaibeeb Abu Muntathert Deir ez-Zór szíriai tartományban végezték ki. Lefejezték, majd holttestét keresztre feszítették – írja jelentésében az ODSH, amely egy fotót is közzétett a hirtelenjében összetákolt kereszten lévő hulláról.

Az volt ellene a vád, hogy “pénzt lopott a muzulmánoktól, és sikkasztott az IÁ pénzforrásaiból”. Az ítéletet állítólag a szélsőséges iszlamista szervezete vezetője, Abu Bark al-Bagdadi hozta meg.

A szíriai háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-bizottság pénteki genfi keltezésű jelentésében megállapította, hogy a Közel-Keleten előrenyomuló dzsihadisták parancsnokai tömeges jogsértéseket követtek el Szíria általuk uralt északkeleti részén, ahol rendszeresen fejeznek le, köveznek meg és lőnek agyon civileket. A kivégzett férfiak megcsonkított holttestét gyakran közszemlére teszik, hogy így bírják engedelmességre a helyi lakosságot. Szemtanúk szerint nem ritka a keresztre feszített holttestek és a levágott, majd kerítéslécekre tűzött fejek látványa Aleppó, Rakka, Idlib, al-Haszaka és Deir ez-Zór tartományban.

 

 

[popup][/popup]