Az Anonymous cyberháborúja Izrael ellen

Írta: nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Másfél hete tart az Anonymous cyberháborúja a zsidó állam ellen. A hackerek egymás után sötétítik el az izraeli minisztériumok, a titkosszolgálatok és a hadsereg honlapját is, megtorlásul egy palesztin aktivista halála miatt.

AnonymusHatalmas, már másfél hete tartó cyberháborút indított az Anonymous Izrael ellen a Ptotective Edge hadművelet miatt. A hackerek egymás után sötétítik el az izraeli minisztériumok, a titkosszolgálatok és a hadsereg (IDF) honlapját. A Moszadé egy héten át nem volt elérhető. Most éppen az, de a korábbi DDoS-támadások alatt összeomlott többek között az igazságügyi minisztérium, a jegybank, a nemzeti archívum portálja is.Az Anonymous hellyel-közzel már július eleje óta támadja Izraelt az interneten, de ezek a támadások csak másfél hete álltak össze valódi cyberháborúvá, nem sokkal azután, hogy izraeli biztonságiak egy Nablusz melletti tüntetésen lelőttek egy Guy Fawkes-maszkot viselő 22 éves palesztin hackert. Tajeb Abu Sedada halálakor tömegével kezdtek hozzáférhetetlenné válni az izraeli honlapok. Az Anonymous azt állítja, hogy összesen több ezret támadtak meg.

Egy norvég hacker – vagy az Anonymous norvég leányvállalata – eközben nyilvánosságra hozott rengeteg izraeli router-bejelentkezési nevet és -jelszót is.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Izrael

[popup][/popup]