Arabok vertek meg egy arab-izraeli meleg párt Jaffában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Nyugtalanító videó került fel a Twitter közösségi oldalra. A felvételen az látható, amint Jaffa kikötőjében két fiatalembert, egy csókolózó arab-izraeli meleg párt többen megtámadnak, brutálisan ütik és rúgják őket. Végül az egyik helyi csónaktulajdonos, Itzik Avneri avatkozott közbe, az egyik támadót vízbe lökte, a másikat pedig visszatartotta.

Ezt az erőszakot a gyűlölet szülte, semmi más” – nyilatkozta Avneri a Haarec című izraeli lapnak. “Nem volt közöttük szóváltás, az egész csak azért robbant ki, mert a két fiú máshogy nézett ki, ennyi.”

A kiérkező rendőrök egy 16 éves fiatalembert tartóztattak le, és többekkel szemben nyomozás folyik – írta a cikket szemléző humenonline.

A beszámolóból kiderül, hogy az elmúlt napokban számos arab kiránduló érkezett a kikötőbe, hogy hajóútra fizessen be az esti órákban, ugyanis az Íd al-Adhá áldozati ünnep apropóján sokan vannak szabadságon. A meleg pár egyetlen bűne az volt, hogy kiültek a tengerpartra és átadták magukat a romantikának.

 

No Title

המשטרה עצרה אתמול לחקירה נער בן 16 מלוד בחשד שתקף שני נערים בקטטה בנמל יפו ממניעים להטבופוביים. הוא יובא היום לדיון בהארכת מעצרו בביהמ”ש לנוער בתל אביב | תיעוד התקיפה@daniel_elazar pic.twitter.com/NsYHQY7uM0

Az elhaladó, elsősorban arab járókelőknek ez nem tetszett, sokan megszólták őket, míg végül a feszültség a már részletezett és a videón is látható verekedésbe fulladt.

Amikor Avneri többeket megkérdezett, hogy mi bajuk a fiúkkal, ezt a választ kapta: “Mi arabok vagyunk, az arabok között nincsenek melegek, és ha vannak, azonnal megöljük őket – felelték a támadók a Times Of Israel riportja szerint.

“Ott állt 500 ember, akik közül senki nem mozdította meg a kisujját sem” – tette még hozzá az esetről beszámoló férfi.

[popup][/popup]