Arabnak nézték, megtámadták a roma szociológust

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

“Tegnap késő délután a budapesti Árkád előtt két kopasz férfi megtámadott engem, és a terhes feleségemet. Heves és agresszív hanggal kiabáltak ránk: “Mocskos arab bevándorlók vagytok, húzzál el a terhes asszonyoddal, mert csak szaporodni tudtok!!!” 

Rézműves Benjámin Dániel facebookon közzétett fotója

Én kezemmel próbáltam védeni a mellettem remegő, síró terhes feleségemet, majd a pillanat törtrésze alatt belefejelt a szemem fölé.

Ahogy a szememhez kaptam, meghőköltem a vérnek látványától. Abszurdnak tűnt minden…
Budapesten, késő délután azért vernek meg, mert feltehetőleg arabnak nézel ki, vagy barnább a bőröd? … 

A valódi tettestársakat; a gyűlöletet és félelmet sajnos nem lehet a joggal visszatartani. Az évi több száz milliárd forintból működő folytonos kormányzati gyűlölet-propaganda kinyitott egy olyan szelencét, ami a valóságra betegesen nemet mondó, önmaga szerencsétlen sorsáért folyton másokat okoló tömegnek hívunk.

Magyarország nagyon rossz útra tévedt.
A félelmekben nincs szabadság.”

Rézműves Benjámin Dániel facebook-oldalán közzétett egy arcképét is (ez látható cikkünkben), melyen látszanak sebei.

Rézműves – amint a 444.hu a Mérce nyomán írja – szatmári cigány bölcsész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója. Főbb érdeklődései: kisebbségpolitika, roma politikai reprezentáció, társadalmi interszekcionalitás.

Két hete döntött úgy – tudósít másik posztja – hogy a Demokratikus Koalíció színeiben elindul az önkormányzati választásokon Hodászon.

[popup][/popup]