Antiszemitizmus határok nélkül

Írta: tev.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Antiszemita kijelentések, holokauszttagadás, népirtásra való felszólítás olvasható a napokban alakult székelyföldi szervezet alapítójának, Csiby Károlynak a Facebook-oldalán.

csibykaroly-300x295

Csiby Károly

A közelmúltban megalakult Székely Önrendelkezési tanács (SZÖT) alapítójának nyilvános oldalát a maszol.ro erdélyi magyar portál nézte meg közelebbről, és azon szélsőségesen uszító posztokat talált.

A Székely Önrendelkezési Tanács nem azonos a régebbi, a Székelyföld autonómiájáért küzdő Székely Nemzeti Tanáccsal (SZNT), sőt, annak ellenzékeként jött létre idén októberben. Az alakulásról hírt adott a legtöbb erdélyi magyar hírportál, valamint az MTV híradója is. Az új szervezetet Csiby Károly 14 társával alapította meg, akik elégedetlenek az SZNT módszereivel, szerintük „székely nemzetgyűlést” kéne összehívni, „amely arról hivatott dönteni, hogy a székelység az önrendelkezés milyen formáját választja.” Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, egyben az SZNT belső ellenzékének vezetője a sajtónak úgy nyilatkozott, az önrendelkezési tanácsot nem az ő nevével fémjelzett belső ellenzék hozta létre, és ő maga sem tagja az új szervezetnek, de tud a szervezkedésről, és egyet is ért az általa megfogalmazott kritikával.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]