Antiszemita térkép Bostonban, zsidóellenes brosúrák Los Angelesben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A bostoni BDS–csoport közzétett egy térképet, amelyen megjelölték a zsidó intézményeket és összekötötte őket kormányzati szervekkel, Westwoodban pedig zsidóellenes kliséket felvonultató röpcédulákat szórtak szét.

A BDS antiszemita térképe Bostoni zsidó szervezetekről és “kapcsolataikról”

Az Izrael gazdasági ellehetetlenítését és politikai, kulturális bojkottját – végső soron pedig a zsidó állam megszüntetését – célzó BDS mozgalom bostoni csoportja nemrégiben megosztott egy térképet, amely Massachusetts környéki zsidó intézményeket köt össze kormányzati szervekkel, a médiával és a rendőrséggel, és gonosz tevékenységekkel vádolja őket – számol be az ügyről a Jewish Journal, szemlézte a hírt a tev.hu.

A Mapping Project által készített térképen egyebek mellett nyomon követhető a Massachusetts-i Zsinagógai Tanács, zsidó ifjúsági szervezetek, mint a Hillel Council of New England, sőt még egy zsidó középiskola, a Gann Academy is.

A “Palesztina gyarmatosításáért vagy más károkozásért felelős intézmények”

célkeresztjében szerepel Elizabeth Warren demokrata szenátor, a bostoni FBI, a massachusetts–i kórház, a Harvard Egyetem, sőt még a Harpoon Sörfőzde is.

A lista elsősorban zsidó intézményekre fókuszál, mint a Jewish Arts Collaborative és olyan lapokra, mint a Jewish Journal, egészen a nagy zsidó közösségi szervezetekig, mint a Hadassah vagy a Rágalmazásellenes Liga (ADL). Az ábra készítői “erősen militarizált erőknek nevezik őket, amelyek megosztják az erőforrásokat és az információkat, hogy érvényt szerezzenek a fehér felsőbbrendűség és a kapitalizmus egymást átfedő rendszereinek”.

A zsidó lap szerint az ábra ősi és félelmetes antiszemita toposzokat idéz, amelyek egyenesen a “Cion bölcseinek jegyzőkönyveiből” származnak, mint ismert, a koholt dokumentum a zsidók állítólagos világuralmi tervét részletezi, és ezzel hozzájárult a brutális orosz pogromok és a holokauszt megtörténtéhez.

Most ugyanezek az összeesküvés-elméletek élednek újjá az Izrael-ellenes aktivisták körében, akik egyre inkább a vallási vagy közösségi (tehát nem Izrael-központú) zsidó szervezeteket veszik célba. Egyikük, Nerdeen Kiswani azt állította, hogy a zsidó közösségi szervezetek “a zsidóság mögé bújó cionista szervezetek. Tehát minden egyes szervezet ezen a listán legitim célpont”.

Zahra Billoo, a CAIR (Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának) egyik igazgatója szintén nem kertelt: “Figyelnünk kell a cionista zsinagógákra. Ők az ellenségeink”. A Jewish Journal szerzője, Jacob Baime szerint “ne tévedjünk: amit a Mapping Project készített, az egy pogrom terve.” Antiszemita incidens történt Los Angelesben is: zsidóellenes brosúrákkal szemetelték tele a város Westwood negyedét. A röpiratokban többek között a következő állítások szerepeltek: “A média minden egyes aspektusa zsidó”; “Az ukrán-orosz háború minden egyes aspektusa zsidó”; “A Disney gyermeknevelésének minden egyes aspektusa zsidó”; “A COVID napirend minden egyes aspektusa zsidó”; A zsidók “az igazi rabszolgatartók”.

Zsidó szervezetek élesen elítélték az akciót, amely feltehetően a Goyim Defense League (GDL) nevű antiszemita csoporthoz köthető. “Ezek a gyűlöletkeltő és antiszemita üzenetek zsidók és más kisebbségi csoportok elleni erőszakra ösztönözhetnek és ösztönöznek is, és ez tűrhetetlen” – jelentette ki Jeffrey I. Abrams, az ADL Los Angeles–i igazgatója.

[popup][/popup]