Antiszemita támadás egy nyugodt városban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy öt fős zsidó család – 4 férfi és egy nő – szombat este durva agresszió áldozata lett Ausztrália egyik legnagyobb városában, Sydneyben.

353_bondi_attack_300x0

Az egyik áldozat

A család hazafele tartott a sabbati istentiszteletről, amikor egy csapat fiatal muzulmán rájuk támadt, antiszemita jelmondatokat kiabálva.

Az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek: töréseket, agyrázkódást és késszúrásokat is. Mind az ötüket áldozatot kórházba szállították. A rendőrség három támadót letartóztatott. A többieknek sikerült elmenekülniük.

A kórház képviselője, ahol az áldozatokat kezelik, bejelentette: „Meg vagyunk döbbenve. Sydneyben ilyesmit nem várna az ember. Talán a 30-as évek Németországában, de nem itt”.

Az ausztrál társadalom minden rétege elítélte a támadást, különböző etnikai és vallási csoportok vezetői, – ide értve a muszlim közösség vezetőit is, – sportklubok vezetőivel együtt közös nyilatkozatot tettek közzé, hangsúlyozva a társadalmi béke és az összefogás szükségességét.

http://www.youtube.com/watch?v=fG6pierQYYk

 

Sydney Bondi negyede egyébként arról híres, hogy igen nagyszámú zsidó közösség él itt, nagyon sok zsinagóga, kóser étterem és zsidó közösségi intézmény található ezen a területen, ahol eddig nyugodtan lehetett kapedliben, vagy más jellegzetes zsidó ruházatban sétálni családostul az utcán. A mostani támadás eddig példa nélkül álló volt.

A Mazsihisz  alelnöke Dr. Feldmájer Péter telefonon fejezte ki szolidaritását és együttérzését dr. Danny Lamm, ausztrál zsidó vezetőnek.

Oroszország hangja/mazsihisz.hu/Szombat

 

[popup][/popup]