Antiszemita kommentözön a német–izraeli focimeccs után

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A német női futball-válogatott hét nullás győzelmet aratott az izraeli csapat ellenében. A Deutsche Welle oldalára azonban nem lehet kommentelni, miután elszaporodtak a kárörvendő hozzászólások a kép alatt.

„Ő Fanny Wozniak, Franciaországból. Nézd az arcát. Csak egy gyerek, mint a többi. Mint a nővéred, mint a barátod, mint a lányod. Fannyt Auschwitzban gyilkolták meg, mert zsidó volt. Még csak 15 éves volt” – áll a Deutsche Welle utolsó kommentjében, mellel lezárták a hozzászólásokat. A botrányos ügyet a Mandiner ismerteti.

A kommentelők meghatározó része muzulmán hátterű lehet, főleg a nevekből ítélve. Sokan a német zászló mellett palesztin zászlót tettek ki, vagy egyszerűen „semminek” titulálták Izrael államot. Ezt követően zárták le a kommentszekciót.

„Az egyetlen női csapat, akit támogatok, a német női labdarúgó-válogatott, mert lerombolják a világ egyetlen apartheid államát……

Danke német női labdarúgó-válogatott….. Inshaallah, újra te leszel a labdarúgó világbajnok…..

Danke Németország….. Danke Angela Merkel az emberiség szolgálatáért…” – áll egy Mahmoud nevű, indiai kommentelő bejegyzésében.

„Ha antiszemita megjegyzést szeretne tenni, vagy olyan megjegyzést szeretne tenni, amely a holokausztra vonatkozik, javasoljuk, hogy értse meg, mit jelentett koncentrációs táborba kerülni va második világháborúban. Ez az, amin gúnyolódsz: halálba vonultak, gázkamrákba küldték, lelőtték és tömegsírokba temették őket. Gúnyolódsz azokon a férfiakon, nőkön és gyerekeken, akiket brutálisan meggyilkoltak. Kezdje itt!  áll a kommentfolyamot lezáró, a lap által adott kommentben.

*

A helyzet keserű iróniája: a Mandiner honlapján olvasható tudósítást követő kommentek között ugyancsak akadnak durva antiszemita megnyilvánulások.

[popup][/popup]