Anne Frank naplója – egy könyv, amit mindenkinek ismernie kell

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Metró Galéria / megnyitó

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Mass Media Solutions Kft. tisztelettel meghívja Önt az Anne Frank naplója • Metró Galéria kiállítás megnyitójára. A megnyitó időpontja: 2015. június 4. csütörtök 13:00 óra, a 2-es Metró Puskás Ferenc Stadion állomása.

A megnyitó házigazdája: Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója; a vendégeket köszönti: Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a kiállítás rendezője.

A kiállítást megnyitja: Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, a magyar holokauszt emléknapról szóló törvény kezdeményezője, és Kerékjártó Emma, a Raoul Wallenberg Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos diákja

Közreműködnek: Dés László szaxofonművész és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakiskola diákjai. A kiállítás a Metró szerelvényekben július 31-ig látható.

Az Anne Frank Metró Galéria kiállításról

Az elmúlt év végén magyarul is megjelent Sid Jacobson és Ernesto Colón Anne Frank képregénye. A könyv nem csupán a naplót illusztrálja, hanem külön fejezetekben foglakozik a Frank család történetével, előéletével, a zsidóüldözésekhez és a holokauszthoz vezető történelmi eseményekkel. A feldolgozás módja különösen jól érthetővé és érzelmileg is átélhetővé teszi az ismert történetet.

JacobsonAnneFrank

A könyv megjelenésének hírére kezdeményezte a Mazsike egy Metró Galéria kiállítás létrehozását, amely alkalmas arra, hogy Anne Frank történetével naponta százezrek ismerkedjenek meg, szerezzenek benyomásokat a történelemnek erről a tragikus eseményéről és a kivételes tehetséget eláruló lány művéről. Az elképzelés megvalósításában segített Art Spiegelmann: Maus képregényének hasonló nagysikerű bemutatása.

A kiállításon a napló és Anne Frank más írásainak részletei, valamint a történelmi események rövid leírásai szerepelnek. A teljes történetet 22 tablón dolgozták fel, olyan módon, hogy aki csak egy-két tablóval találkozik utazásai során, az is tisztában legyen Anne Frank és családja sorsával. A kiállítás a Metró szerelvényekben két hónapig lesz látható.

Ezt követően a tablókat, amelyekből több sorozat készül, iskolák, könyvtárak, művelődési intézmények kölcsönözhetik. A helyszínen lehetőség lesz Anne Frank könyveinek kedvezményes megvásárlására.

[popup][/popup]