Állami turisztikai támogatások: súlyos elvonások közepette 70 milliót kapott a Kitörés túra szervezője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrákat szervező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet viszont a kedvezményezettek között maradt: „bakancsos turistaházat” létesít 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból.

 

A túra résztvevői a Várban (Kép forrása: Youtube)

Ami már csak azért is érdekes, mert a kormány újabb turisztikai támogatásokat hívott vissza azt követően, hogy nagyjából fél évvel ezelőtt 56 milliárd forint támogatást vont el az ágazatból – írja a 24.hu.

711 millió 647 ezer forint egyedi turisztikai támogatást osztottak ki eddig az idén a Kisfaludy Program keretében, miközben ennél jóval több, újabb 2 milliárd 280 millió forint támogatást vontak vissza – derül ki a Kisfaludy 2030 Zrt. oldalára nemrég feltöltött 2477 oldalas dokumentumból. Januárban 41 turisztikai fejlesztésre megítélt vissza nem térítendő támogatást von vissza az állam, melyek értéke meghaladja az 56 milliárd forintot, ez a sor bővült most tovább.

Viszont 70 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet, amely a Kitörés túrákat szervezi. Ebből Bakancsos turistaházat kívánnak létesíteni.

A Kitörés túrák – melyek során az 1945 februárjában a budai várból sikertelenül kitörni próbáló német és magyar csapatokra emlékeznek – az európai újfasiszta mozgalmak nemzetközi találkozójává nőtték ki magukat az utóbbi tíz évben.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]