Állami elismerést, lovagkeresztet kapott a Kitörés túra két szervezője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egyikük Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök veje

Moys Zoltán

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából a magyar érdemrend lovagkereszt kitüntetését kapta a Belügyminisztériumban a Hazajáró Egylet két alapítója: Moys Zoltán alapító elnök és Kenyeres Oszkár. A kitüntetésről a 444.hu tudósít.

Ez az egyesület a második világháborús budai kitörési kísérletre emlékező túrák szervezője, amely nemrég egyébként 70 millió forintos állami turisztikai támogatást is kapott.

Moys Zoltán egyébként, mint azt korábban a 24.hu megírta, az országgyűlés fideszes alelnökének, Lezsák Sándornak a veje. De nemcsak azért érdekes a személye, hanem azért is, mert cége, a Dextramedia Kft. – amely a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése után az úgynevezett közmédia beszállítója lett százmilliós nagyságrendű megbízással – a Jobbikkal is szerződött még annak szélsőséges időszakában, 2011-ben. A Dextramedia állt az akkor Jobbik-közelinek számító N1TV mögött 2015-ig, így Moys cége gyártotta azt a 2013-as műsort is, amely Adolf Hitler születésnapjáról tisztelettel, többek között ilyen mondatokkal emlékezett meg: „ Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét (…) A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja”.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]