Álarcosok támadtak baloldali aktivistákra Szamáriában; a Telepesek tanácsa elítélte az incidenst

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Négy izraeli baloldali aktivista könnyebben megsérült egy – valószínűleg szélsőséges zsidó telepesek által elkövetett – támadásban pénteken, a szamáriai Burin palesztin falu közelében.

A helyszínről készült felvételen látható – írja az ujkelet.live – amint egy csoport álarcos ütőkkel támad az aktivistákra, kövekkel dobálja őket, majd felgyújtják az egyik autójukat. A sérült aktivistákat a petach tikvai Beilinson Kórházba szállították.

A Rabbis for Human Rights és az Olive Harvest Coalition aktivistái azért mentek a Sechemtől (Náblusz) délre fekvő Burinba, hogy segítsenek a helyi palesztin gazdáknak fát ültetni. Egyes aktivisták szerint a közeli Giv’at Ronen illegális előőrsről érkező körülbelül 15 álarcosból álló csoport kezdeményezte a támadást. A szervezetek tagjai arról is beszámoltak, hogy a katonai csapatok csak azután érkeztek a helyszínre, hogy a támadók már távoztak.

A Júdea és Szamáriában lévő zsidó telepek ernyőszervezete, a Jesa Tanács elítélte a történteket.

,,Megdöbbentettek minket a Burin falu melletti incidensről készült felvételek. Ez a viselkedés teljesen ellentétes Izrael népének értékeivel, és árt a telepes mozgalomnak. Ez nem a mi utunk. Felszólítjuk a biztonsági erőket, hogy vizsgálják ki az esetet. incidenst, és bíróság elé kell állítani a felelősöket.”

Teljes cikk

[popup][/popup]