Akár több tucat izraelit is Gázába hurcolhattak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A gázai övezethez közeli Be’eri Kibbutz egyik lakója a 12. csatorna tudósítójának elmondta, hogy a kibucban lévő otthonában egy biztonságos szobában van, és “sok lövést” hall a közelben. Meg nem erősített jelentések szerint a Hamász fegyveresei túszokat tartanak fogva a kibuc étkezőjében.

Gázába hurcolt izraeli egy videóklipből kivágott felvételen

Eközben egy másik déli lakos azt mondta ugyanitt, hogy felesége és lányai eltűntek, és hogy a felesége telefonját – amely hívásra nem válaszol – a Gázai övezet déli részén lévő Khan Younisba követte nyomon. Azt mondja, attól tart, hogy a családját Gázába hurcolták.

A Hamasz maga is azt állítja, hogy több tucat izraeli civilt és katonát rabolt el Gázába. A terrorszervezet állítása szerint a foglyok közt magas rangú katonatisztek is vannak.

Ezeket a jelentéseket Izrael hivatalosan nem erősítette meg. A 12-es csatorna híradója azonban arról számol be, hogy a Hamasz férfiakat és nőket, fiatalokat és időseket, civileket és katonákat hurcolt el a Gázai övezetbe. A beszivárgás a Hamász szempontjából “sokkal sikeresebbnek” bizonyul, mint amire maga is számított volna – mondta a tévécsatorna munkatársa, aki szerit valószínűleg a Hamász maga sem tudja biztosan, hány izraelit rabolt el.

Times of Israel

 

[popup][/popup]