A zsidók hitét éltette Trump a Fehér Ház hanuka ünnepségén

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Az amerikai elnök elmondta, külön örömére szolgált, hogy unokái is részt vettek az eseményen.

„Tisztában vagyok vele, hogy egy bizonyos okból kifolyólag nagyon sok a boldog ember  itt a teremben” – kezdte beszédét Donald Trump a Fehér Házban tartott hanuka ünnepségen. A tapsoló tömeg előtt az elnök egy szóval folytatta: „Jeruzsálem”.

Az évente megrendezett ünnepség különlegességét idén az adta, hogy egy nappal azután tartották meg, hogy Trump hivatalosan is Izrael fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet. Az izgatott tömeg előtt az amerikai elnök megemlékezett a hanukához kötődő tradíciókról, és a makkabeusi szabadságharc egykori „csodájáról” is – olvasható a The Times of Israelhonlapján.

„Mindannyian ledöbbentek, amikor látták, hogy nyolc napon át égett a gyertya – ami jelként mutatta Isten jelenlétét, és a zsidóság ellenállásának, hitének szimbólumává vált. Van hitetek, és van ellenállásotok” – fogalmazott Trump, akinek felesége mellett lánya és veje, valamint zsidó származású unokái is részt vettek az eseményen.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a gyönyörű unokáim – Arabella, Joseph és Theodore – ma este csatlakoztak hozzánk, hogy együtt ünnepeljük veletek azokat a szent tradíciókat, amiket otthon is megtartanak” – tette hozzá.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]