A Veritas-szal szerződő Haraszti Györgyöt lemondatták a Zsidó Egyetemen viselt tisztségeiről

Írta: Mazsihisz / MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A MAZSIHISZ, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (OR-ZSE) intézményfenntartója a következő közleményt tette közzé:

Az OR-ZSE Egyetemi Tanácsa megtárgyalta és nem értett egyet Dr. Haraszti György tanszékvezető egyetemi tanár cselekedetével, amely szerint a MAZSIHISZ közgyűlés 2014. február 9-én hozott határozatának szellemiségét figyelmen kívül hagyva, együttműködési szerződést írt alá a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány (HDKE) kuratóriumi elnökeként a Szakály Sándor vezette Veritas Történetkutató Intézettel.

Haraszti_Gyorgy

Haraszti György lemond

Dr. Haraszti György a 2013/14-es tanév végén lemond vezetői tisztségeiről az egyetemen: a Történelem és Vallásbölcselet Tanszék- és a Zsidó Vallástudományi Doktori Iskola vezetéséről, valamint egyetemi és rektori tanácsi tagságairól – zárul a közlemény.

*

A HDKE és a Veritas az idén közös rendezvényekre készül, a szeptemberben rendezendő konferencián Megszállástól megszállásig címmel az 1944-45-ös évek sorsfordító eseményeit idézik fel. A másik, október közepére tervezett konferenciát pedig A magyar közigazgatás és a holokauszt címmel tartják majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködve. A felek megállapodtak abban is, hogy a jövőben közös kutatásokat végeznek, azok eredményét pedig kiadványokban teszik közzé, a 2014-re szóló megállapodást pedig a két kutatóhely hosszú távra tervezett együttműködésének kezdetét jelentené.

[popup][/popup]