A tiltást kicselezve tartottak palesztinpárti tüntetést Budapesten

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Miután néhány anarchista fiatal palesztinpárti demonstrációját sem engedélyezte a rendőrség, péntek estére a Rendőrpalota elé jelentettek be tüntetést az ellen, hogy nem tüntethetnek Palesztina mellett. Aztán Palesztina mellett tüntettek.

Fotó: 444.hu

A demonstráció – a 444.hu tudósítása szerint – békésen zajlott.

Többen kifejezték a véleményüket, hogy Gázában nem háború, hanem népirtás zajlik, és hogy Izrael tehető felelőssé a konfliktusért.

Beszédet mondott a Magyarországi Palesztinok Egyesületének elnöke is, aki szerint nincsenek izraeli túszok, csak katonai foglyok. A Hamászt senki nem nevezte terrorszervezetnek.

„Cinkos, aki néma – Tüntetés az önkény ellen” névvel szervezett tüntetést az Országos Rendőr-főkapitányság épülete elé egy anarchista szervezet, a Varjú Kollektíva, a facebookos esemény leírása szerint azért, hogy tiltakozzanak a „hatalmi önkény” ellen, ami „az Izrael-párti tüntetéseket engedélyezi, a palesztin-párti tüntetéseket tiltja”, ezzel pedig „egy izraeli politikus bűnöző támogatásáért az alapvető jogaidtól foszt meg.” A szervezők saját bevallása szerint a demonstráció úgy is lett bejelentve a rendőrségen, mint amit a szólásszabadságért tartanak, de mindez tudatos álcázó hadművelet volt, hogy így sikerüljön Palesztina mellett tüntetni. Sikerült.

[popup][/popup]