„A TikTok a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó származású sztár a TikTok vezetőitől a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen.

Sacha Baron Cohen

A TikTok vezetőivel folytatott le zárt telefonos hívást néhány zsidó híresség. Sacha Baron Cohen mellett többek közt Debra Messing és Amy Schumer beszélgetett Adam Presserrel, a TikTok műveleti vezetőjével és Seth Melnick-kel, a globális felhasználói műveletekért felelős vezetőjével. A cég a beszélgetést azután kezdeményezte, hogy a múlt héten nyílt levélben szólították fel cselekvésre a TikTokot – írja a Rolling Stone szemlézte a hírt a hvg.hu.

„A TikTok a nácik óta a legnagyobb antiszemita mozgalmat hozza létre” – jelentette ki Cohen, aki szerint volna mód arra, hogy a platform „átkapcsoljon egy kapcsolót”, hogy fékezze a növekvő antiszemitizmust.

Presser, aki Melnickkel együtt egyébként szintén zsidó, azt mondta, hogy nincs ilyen „varázsgomb”, de elismerte, hogy Cohen megjegyzéseiben „van igazság”, a közösségi média cégeknek muszáj lenne többet tenni a kérdésben.

Teljes cikk

[popup][/popup]