A terrortámadást elszenvedett Beeri kibucba érkezett a magyar zsidók adománya

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraelben hivatalos látogatáson tartózkodó Mazsihisz küldöttsége ma reggel meglátogatta a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadásában legsúlyosabban érintett Beeri kibucot, ahol a küldöttség a saját szemével győződött meg arról, hogy mit műveltek a barbár terroristák.

A magyar delegáció a Beeri kibucban, középen Dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

A beeri kibuc a támadás előtt Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult.

A kibuc megtekintése után Dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke személyesen átadata a kibuc képviselőinek a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség által kezdeményezett adománygyűjtő kampány során, a magyar zsidó közösség által összegyűlt közel 16 millió forintról szóló oklevelet. Az összeget hamarosan a Beeri kibuc képviselői által megadott bankszámlára utalják.

A látogatás alaklámából a Mazsihisz küldöttége egy olajfát ültetett a kibuc területén, amelyről a Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF) KKL jelen lévő képviselője úgy fogalmazott:

“Ebből a kis fából majd egy erdőt szeretnénk, és ezt Magyarország-erdőnek fogjuk hívni.”

[popup][/popup]