A sejk, aki megvette az arabellenes futballklub felét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy sejk az Egyesült Arab Emírségekből megvette a rasszista rajongóiról ismert izraeli Beitar Jeruzsálem futballcsapat felét, közölte a klub hétfőn.

Az ügyletről az ujkelet.live számolt be.

„Történelmi és izgalmas nap a Beitar Jeruzsálem számára. Ma délután (hétfőn) partnerségi megállapodás aláírására került sor Mose Hogeg és Hamad bin Khalifa Al Nahyan sejk között” olvasható a csapat weboldalán közzétett bejelentésben.

A megállapodás az országok között szeptemberben aláírt normalizációs megállapodás egyik újabb gyümölcse.

„A sejk, akit az Egyesült Arab Emírségek egyik legelismertebb emberének tartanak, és a királyi család tagja, hosszas tárgyalások után megszerezte a klub tulajdonjogának mintegy 50 százalékát, kötelezettséget vállalva a következő tíz évben több mint 300 millió sékel összegű befektetésre.”

A klub kasszájába kerülő pénzt elsősorban az infrastruktúra, az ifjúság és a potenciális játékosok fejlesztési célú befektetéseire fordítják. A csoport számára új igazgatóságot is alakítanak, melyben helyet kap a sejk fia, Muhammad bin Hamed bin Khalifa.

„Hanuka előestéjén a Beitar menórája új és különösen izgalmas fényben világít. Együtt vonulunk a klubba az együttélés, az eredmények és a testvériség új napjaiba klubunkért és közösségünkért, valamint az izraeli sportért” – mondta Mose Hogeg tulajdonos percekkel az aláírás után.

„Izgatott vagyok, hogy egy ilyen dicsőséges klub partnere lehetek, mint hallottam róla, és egy ilyen városban, Izrael fővárosában és a világ egyik legszentebb városában. Sokat hallottam a klubban zajló változásról és a dolgok menetéről, és örömmel veszek részt ebben” – nyilatkozta Hamad bin Khalifa al-Nahian sejk. „Szemeink előtt látjuk a béke és a testvériség gyümölcsének fenomenális eredményét a népek között, és a gyakorlatban egy új módszert vázolunk fel a sport által a szívek egyesítésére a népek között. Összeállítunk egy olyan csapatot, amely a lehető legmagasabbra és a legmesszebbre törekszik abból a vágyból, hogy a Beitar Jeruzsálem elérje a futball legmagasabb fokát. Ja’allah Beitar!”

A Beitar, Izrael egyik legjobb futballcsapata, régóta ismert arabellenes és muszlimellenes nézeteiről, és az egyetlen olyan klub az izraeli bajnokságban, amelynek soha nem volt arab muszlim játékosa.

Teljes cikk

[popup][/popup]