A rendőrség letartóztatott 15 zsidó szélsőségest, mert arabokat fenyegettek

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A rendőrség vasárnap letartóztatta egy szélsőséges zsidó csoport vezetőjét azzal a gyanúval, hogy zsidó nőkkel romantikus kapcsolatban álló arabokat fenyegetett.

 

 

Az asszimiláció ellenes Lehava vezetőjét, Bentzi Gopsteint és a csoport 14 másik tagját otthonaikban tartóztatták le Izraelben és Ciszjordániában, mondta a rendőrség.

Mindannyiukat bevitték kihallgatásra, és a rendőrség azt mondta, hogy majd eldöntik, hogy a gyanúsítottak közül melyikük fogvatartásának meghosszabbítását fogják kérvényezni a bíróságnál.

A rendőrség szerint a letartóztatások egy “fedett és összetett” nyomozás következményei, amelyet számos közelmúltbeli jeruzsálemi arabok elleni támadás és zaklatás bejelentése miatt indítottak, valamint a csoport tevékenységeinek “kiterjesztésére” irányuló törekvések okán.

Az izraeli rendőrség szóvivője szerint a vasárnapi letartóztatások célja az arabok elleni támadások “jelenségének véget vetése” és “megakadályozni a csoport tagjainak radikalizálódását és mások bántalmazását rasszista nacionalista alapon”.

“Az izraeli rendőrség mindenhol közbelép, ahol a bűnözők saját kezükbe veszik a törvényt,” – nyilatkozta a szóvivő.

Az teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]