Az izraeli biztonsági erők lelőtték a tegnap este Tel-Avivban merényletet elkövető terroristát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Lelőtték az izraeli biztonsági erők péntekre virradóan azt a palesztin fegyverest, aki előző este Tel-Aviv belvárosi szórakozónegyedében legalább két embert megölt, és többeket megsebesített.

A merénylőt a biztonsági erők megtalálták és lelőtték (Fotó: Izraeli rendőrség)

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat közlése szerint a biztonsági erők egy jaffai mecset közelében találtak rá a merénylőre, aki tűzharcban életét vesztette. Az izraeli katonai rádió azt közölte, hogy a 29 éves férfit Raid Fathinak hívták, és a ciszjordániai / nyugati parti Dzsenín lakosa volt – írja a Telex.

Fathi csütörtök este Tel-Aviv belvárosának több helyszínén is tüzet nyitott, egészségügyi források szerint a lövöldözésnek legalább két halottja és tíz sebesültje van. A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok.

Az első lövések a Dizengoff utcán található Szimta (Sikátor) nevű bárban történtek.

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével.

Bennett miniszterelnök bejelentette: a biztonsági erők teljes riadókészültségben vannak további merényletek megelőzése érdekében.

[popup][/popup]