A rendőrség 120 ultra-ortodox tüntetőt tartóztatott le a besorozás elleni “harag napján”

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A rendőrség csütörtökön 120 ultra-ortodox tüntetőt tartóztatott le, amikor több ezer besorozás ellen tiltakozó lepte el az utcákat, jelentős forgalmi zavarokat okozva Jeruzsálemben.

 

 

A délutáni gyűlések a fővárosban folytatódtak az esti órákban is, mielőtt a rendőrség feloszlatta őket. A tiltakozók lezárták a forgalmat és a város központi buszpályaudvarához közeli villamos megállót, ezzel dugókat okozva aváros bejáratánál és többszörös késéseket a villamos vonalon.

A rendőrség azt mondta, hogy 120 embert tartóztattak le a tüntetés során az utak és a villamos lezárások, valamint a rendőri utasítások be nem tartása miatt.

A rendőrség úgy tűnt, hogy a közelmúltbeli tüntetés során alkalmazott túlzott erőszakkal kapcsolatos vádak után visszafogottan járt el.

Egy néven nem nevezett bűnüldözési tisztviselő azt mondta a 2-es csatornának, a rendőrség tartózkodott az erő alkalmazásától a tüntetés feloszlatása és az erőszakos összecsapások elkerülése érdekében.

“A tüntetők olyan videófelvételeket akarnak, amin a rendőrség erőszakot alkalmaz velük szemben, hogy adományokat szerezzenek az Egyesült Államokból,” – nyilatkozta a névtelen tisztviselő.

Néhány ortodox tüntető azt énekelte, “inkább meghalunk, mint sem besorozzanak.”

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]