A párizsi terrorról is Izrael tehet – a palesztin média szerint

Írta: jég - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mahmud Abbasz irányítása alatt álló Palesztin Autonómia (PA) rendszeresen vádolja Izraelt (és néha Amerikát) azzal, hogy az Iszlám Állam irányítója, cinkosa, stb.

A “zsidó állam” és az “iszlám állam” közötti párhuzamok ugyancsak jól ismert toposzok a hivatalos palesztin médiában. Mindezt a palwatch.org nevű szervezet honlapjáról tudhatjuk, amely rendszeresen szemlézi angol nyelven a palesztin médiát.

Természetesen a párizsi merényletsorozat sem maradhatott ki a sorból, s a Palesztin Autonómia napilapjában egy véleménycikk tudatta az érdeklődő közönséggel, hogy a barbár vérengzést valójában a Mosszad koordinálta. A gyengébbek közönség kedvéért a PA hivatalos facebook oldala két rajzot is közzétett, amelyek még egyértelműben fogalmazzák meg ugyanezt az üzenetet. Figyelemreméltó, hogy Izraelt – az európai antiszemita hagyomány szerint – szakállas, kalapos fej jelképezi.

Israel_and_ISIS_matchbox

 

A másik rajzon – ha valaki nem ismerné föl – Netanjahu miniszterelnök látható (Dávid-csillagos karszalaggal, hogy a legifjabbak se érthessék félre az üzenetet), egy géppisztolyos terrorista társaságában.

 

Netanyahu_and_ISIS_Paris_cartoon

 

Ugyanakkor a Fatah hivatalos facebook oldalán a késeléseket dicsőítő képek jelennek meg.

 

knife_and_V_sign

Felirat: Győzünk vagy meghalunk!

Címkék:Iszlám Állam, Izrael, párizsi merénylet

[popup][/popup]