A németek 30 százaléka összeesküvést sejt a koronavírus mögött

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Konrad Adenauer Alapítvány által készített felmérés szerint a németek harmada hisz valamely összeesküvés-elméletnek a járvány kapcsán. A megkérdezettek 11 százaléka meg van győződve, 19 százalék pedig valószínűsíti hogy a vírus “egyes hatalmak” titkos ármánykodásának eredménye.

Abban nincs egyetértés a különféle teóriákat hirdetők között, hogy valójában milyen titkos hatalmakról beszélhetünk.

A megkérdezettek 13 százaléka nem konkrét országokat vél felfedezni a háttérben, hanem gazdasági vállalkozásokat, bankokat, a pénzvilág fontos szereplőit.
12 százalék viszont titkosszolgálatokat vádol a vírus létrehozásával, így az amerikai CIA-t, az izraeli Moszadot, vagy a Moszkvában már rég FSZB-re átnevezett KGB-t.
Az összeesküvés-elméletek egyes hirdetőitől az antiszemitizmus sem áll távol, derül ki a kutatásból. A megkérdezettek 11 százaléka ugyanis úgy véli, tehetős személyek, vagy családok fejlesztették ki a Covid-19-et, mint a Rockefellerek, illetve a zsidó Rotschild família.
A megkérdezettek öt százaléka hirdeti, hogy a háttérben a maffiát, vagy más bűnszövetkezeteket kell keresni, négy százalék viszont lobbisták ármánykodását tartja a legvalószínűbbnek.
Szintén négy százalék titkos szerveződéseket tart a leggyanúsabbnak, például a számos filmben minden baj okozójának beállított illuminátus rendet, azaz a „megvilágosodottakat”, illetve a szabadkőműveseket.
Egy százalék meg van győződve arról, hogy különféle fórumok irányítják a történéseket, például a G20-ak, vagy az Európai Központi Bank (EKB), szintén egy százalék pedig azt gondolja, hogy  egyszerűen csak „a zsidók” állnak a járvány mögött.
A tanulmány szerzője, Jochen Roose azonban megjegyezte, hogy a válaszadók között olyanok is akadtak, akik szerint csakis az ufók terjeszthették el a vírust a világban.

Nepszava.hu

Címkék:Covid 19, összeesküvés

[popup][/popup]