A Mazsihisz vezetői gratuláltak Orbán Viktornak

Írta: Mazsihisz - Rovat: Hírek - lapszemle

Hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus és a xenofóbia minden formájával szemben – fogalmaztak a magyarországi zsidó vezetők a miniszterelnöknek eljutatott levelükben, amelyben gratuláltak Orbán Viktor kormányfőnek a vasárnapi választáson elért eredményéhez.


Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Orbán Viktor

Engedje meg, hogy a magyarországi zsidóság, a zsidó közösség nevében őszintén gratuláljunk ahhoz, hogy 2014. április 6-án a választók akaratából ismételten Ön alakíthatja meg Magyarország Kormányát.

Biztosak vagyunk abban, hogy a következőkben a zsidóság félelem nélkül élhet, szabadon gyakorolhatja vallását, vallhatja meg ősei hitét ebben az országban.

Hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus, a xenofóbia minden formájával szemben, különös tekintettel a Holokauszt 70. évfordulójának megemlékezéseire.

A magyarországi zsidóság bízik abban, hogy az évszázados hagyományoknak megfelelően közjogi státusza változatlan marad, és a parlamentben nem hoznak a jövőben sem olyan döntést, amely megzavarná azt a harmonikus viszonyt, amely biztosította minden itt élő zsidónak az identitásválasztás szabadságát.

További sok sikert, felelősségteljes megbízatásához erőt, türelmet és jó egészséget kívánunk és kérjük Önre, feleségére, gyermekeire, és Hazánkra az Örökkévaló áldását.

Tisztelettel:

Heisler András
elnök

Zoltai Gusztáv
ügyvezető igazgató

Tordai Péter
elnökhelyettes, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke

[popup][/popup]