A Mazsihisz üdvözli a rendőrség fellépését a neonácikkal szemben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) megnyugvással vette tudomásul, hogy a kitörés napja alkalmából múlt hétvégére meghirdetett, nemzetközi neonáci gyülekezés a fokozott rendőri készültségnek köszönhetően atrocitásoktól mentesen zajlott le.

Grósz Andor

A Mazsihisz elnöke – olvasható a szervezet honlapján – , dr. Grósz Andor üdvözli az ORFK és a BRFK erélyes fellépését, egyúttal köszönetét fejezi ki minden rendőrnek, aki ezen a hétvégén biztosította a társadalom, s azon belül a magyar zsidó közösség nyugalmát.

“Fájdalmas számunkra azzal szembesülni, hogy a kitörés napja alkalmából évről évre neonácik gyülekeznek Budapest utcáin, hogy olyan gyilkos eszméket hirdessenek és terjesztenek, amelyeknek a vészkorszakban oly sok magyar zsidó állampolgár esett áldozatul.

Mivel a magyar zsidó közösség tagjait idén is félelemmel töltötte el, hogy Magyarországon újra neonácik jelennek meg nagyobb tömegekben, a Mazsihisz elnökeként elismerésemet fejezem ki az ORFK és a BRFK munkatársainak azért, hogy a hétvégén – a fokozott rendőri készültségnek köszönhetően – nem történt semmiféle atrocitás.

Különösen fontos számunkra, hogy a Magyarországon élő magyar holokauszttúlélők biztonságban érezzék magukat. Ezért a magyar zsidó közösség nevében egyúttal köszönetemet fejezem ki annak a sok száz rendőrnek, aki a hétvége ellenére is dolgozott, és erélyesen fellépett minden olyan szélsőséges megnyilvánulással szemben, ami a közösségünk, s azon belül az idős holokauszttúlélők életét, nyugalmát megzavarhatta volna” – zárul Dr. Grósz Andor Mazsihisz elnök köszönetnyilvánítása.

[popup][/popup]