A Mazsihisz támogatja Izrael önvédelmi lépéseit

Írta: MAZSIHISZ - Rovat: Hírek - lapszemle

A magyar zsidóság elítéli a Dél-Izraelt ért újabb tömeges rakétatámadást, amely lehetetlenné teszi a normális életet, veszélyezteti az ott élők életét, és menekülésre kényszeríti a lakosságot.

Az elmúlt években a gázai övezetben hatalomra jutott gyilkosok újabb és újabb támadásokat intéztek a civil lakosság ellen, megakadályozva a békés egymás mellett élést. Az utóbbi hetekben minden indok nélkül a korábbinál intenzívebben támadták Izraelt, és csak a fejlett védelmi eszközöknek, a szerencsének volt köszönhető, hogy az nem követelt nagyszámú polgári áldozatot.

A mai – több száz rakétával indított –, támadást az tette lehetővé, hogy a halál kufárjai – elsősorban az iráni teokrata rendszer – rövid- és hosszútávú rakétákkal látja el a terrorszervezeteket.

A zsidó állam vezetése az elmúlt időszakban messzemenő türelmet tanúsított, amikor nem indított általános támadást a tűzfészkek elfojtására. Minden embernek, minden népnek joga van az önvédelemre, amelyet nem csak az ősi törvények, hanem a nemzetközi jog normái is biztosítanak.

A jeruzsálemi kormány vezetőinek nem csak joguk, hanem kötelességük is, hogy mindent megtegyenek állampolgáraik védelmére, és a rendelkezésükre álló katonai erőt a szükséges mértékben felhasználják a további támadások megelőzésére.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége részvétét fejezi ki az ártatlan civil áldozatok hozzátartozóinak, és felkéri a Magyar Kormányt, hogy – a civilizált államok többségéhez hasonlóan – támogassa Izrael önvédelmi harcát, és tegyen meg mindent, hogy a Hamasz terroristái haladéktalanul fejezzék be az emberiség elleni bűntetteiket.

[popup][/popup]