A Mazsihisz feljelentést tett a kiszivárogtató ellen – a nyomozás elindult

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) világ vezetése és a Rabbitestület több tagja 2020. november 4-én zártkörű internetes tanácskozást tartott, amelyen nyilvánosságra nem tartozó, belső szervezeti ügyekről esett szó. 

Képünk illusztráció

Az egyeztetésen elhangzottakat a résztvevők közül valaki jogosulatlanul rögzítette, majd eljuttatta egy olyan – a Mazsihisz vezetőit és munkatársait hónapok óta folyamatosan gyalázó és rágalmazó – internetes oldalnak, amely a titokban felvett hanganyagot nyilvánosságra hozta.

A Szövetség álláspontja szerint a zártkörű tanácskozáson elhangzottak jogosulatlan rögzítése és nyilvánosságra hozatala felvetik a magántitok, a tiltott adatszerzés és az üzleti titok megsértésének alapos gyanúját. A Mazsihisz ezért 2020. november 17-én ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A nyomozás elindult.

Ezzel párhuzamosan a Mazsihisz vezetősége 2020. november 23-án az alábbi határozatot hozta:

„A Mazsihisz vezetősége a világi vezetés és Rabbitestület közötti egyeztetést fontosnak és célravezetőnek tartja, folytatását javasolja, ugyanakkor dr. Róna Tamás főrabbival a vezetőség a továbbiakban, mint a Rabbitestület elnökével nem kíván együttműködni.” (Mazsihisz.hu)

[popup][/popup]