A Mazsihisz elnökével is találkozott Ferenc pápa

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ferenc pápa a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen mondott beszédet vasárnap délután, a rendezvényre a magyarországi egyházak képviselői közül meghívást kapott Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Heisler András a magyarországi zsidóság nevében egy könyvajándékot adott át a katolikus egyházfőnek.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Ferenc pápa 2023. április 30-án Budapesten (Fotó: MTI)

A Mazsihisz.hu tudósít arról, hogy Ferenc pápa a három napig tartó magyarországi látogatása utolsó napján az egyetemi és kulturális élet képviselői előtt tartott beszédet tegnap délután a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) információs technológiai és bionikai karán.

A  több mint száz fő meghívott között ott  volt Csák János kulturális és innovációs miniszter, Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Varga Zs. András, a Kúria elnöke, a magyarországi egyházakat pedig dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke képviselte, megjelentek továbbá az egyházi és világi felsőoktatási intézmények vezetői, köztük dr. Balázs Gábor, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) rektori feladatokat ellátó általános rektorhelyettese.

Heisler András a részletekről elmondta: csak röviden beszélhetett a katolikus egyházfővel, aki azt jegyezte meg, hogy emlékszik a Mazsihisz elnökére a korábbi találkozókról. Heisler András a magyarországi zsidóság nevében Mózes Endre angol nyelvű kötetével ajándékozta meg a pápát, a kötet a filoszemitizmus témakörét járja körbe, s érdekessége, hogy a hátsó borítón a könyvet Erdő Péter bíboros és Heisler András elnök ajánlja az olvasó figyelmébe.

Mazsihisz.hu

[popup][/popup]