A Mazsihisz elnöke az USA Képviselőházának elnökével találkozott

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A közelmúltban hivatalos látogatáson Washingtonban járt dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. Útja során tárgyalásokat folytatott az amerikai politikai és gazdasági élet szereplőivel, a kormányzat képviselőivel, valamint zsidó szervezetek és közösségek vezetőivel. A megbeszélések közül kiemelkedik az Amerikai Egyesült Államok Képviselőházának elnökével, Kevin Owen McCarthyval való találkozója.

Jay Leitner üzletember, Isaac Lefkowitz ülzetember, dr. Grósz Andor Mazsihisz elnök, Kewin Owen McCarthy, az USA képviselőházának elnöke, Michael V. Lawler, USA kongresszusi képviselő

A mazsihisz.hu így ír a találkozóról:

“A megbeszélésen dr. Grósz Andor röviden ismertette a magyarországi zsidó közösség történetét, és tájékoztatást adott napjaink virágzó magyar zsidó kulturális és vallási életéről, valamint a Mazsihisz előtt álló feladatokról és tervekről. Mint elhangzott: közösségeink tagjai békében és biztonságban élhetik meg zsidó identitásukat, melyhez a Mazsihisz, mint a legnagyobb hazai zsidó egyház minden feltételt igyekszik biztosítani.

Kérdésre válaszolva dr. Grósz Andor kitért a Mazsihisz és a magyar kormány kapcsolatára, továbbá szó esett a magyarországi Holokauszt jövőre esedékes 80. évfordulójáról, a tervezett megemlékezésekkel kapcsolatban az amerikai partnerek támogatásukról biztosították a Mazsihisz elnökét.

A találkozó zárásaként dr. Grósz Andor meghívta tárgyalópartnerét Magyarországra annak érdekében, hogy a képviselőház elnöke elsőkézből tájékozódhasson a magyar zsidóság helyzetéről, valamint a Mazsihisz tevékenységéről.

A hivatalos  látogatáson a Mazsihisz részéről részt vett még dr. Hersch Tamás vezetőségi tag és Rádi Angéla a szövetség munkatársa.”

[popup][/popup]