A Mazsihisz aggodalommal szemléli Kövér László házelnök szavainak visszhangját

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“A Jézust meggyilkolók felemlegetése alkalmas a negatív érzelmek felkeltésére, még ha feltételezhető az is, hogy a házelnök beszéde az örök gonoszról, a jókat meggyilkolókról szólt, akik örök időktől kezdve minden embercsoportnak a részét képezik.” 

Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond, mellett Ferenczi Alpár, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Mûvészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója (Fotó: MTI, Krizsán Csaba)

“Kövér László házelnök Pápán a napokban így fogalmazott: „Jézus gyilkosainak eszmei utódai, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban, »transzhumanistáknak« nevezik magukat, azonban ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet”.

Az istenhit,  a hazaszeretet, a béke  fontosságát vallja a magyar zsidóság is, ezért a Mazsihisz aggodalommal szemléli Kövér László házelnök idézett szavainak visszhangját. Ezek a visszhangok is azt bizonyítják, hogy milyen könnyen lehet még a nem rosszindulattal megfogalmazott gondolatokat is  antiszemita mondatokként értelmezni.

A Jézust meggyilkolók felemlegetése alkalmas a negatív érzelmek felkeltésére, még ha feltételezhető az is, hogy a házelnök beszéde az örök gonoszról, a jókat meggyilkolókról szólt, akik örök időktől kezdve minden embercsoportnak a részét képezik.

A Krisztus-gyilkosság az elmúlt kétezer évben beleivódott a közgondolkodásba, jól ismert kollektív vád a zsidókkal szemben. Amiatt veszélyes azt használni, mert lehetőséget ad arra, hogy némelyek azt továbbgondolják és antiszemita toposzként értsék, ami sérti a magyar zsidóság érzelmeit.

A napi politikában nem szabad a régmúlt eseményeit aktualizálni,  mert veszélyes szellemi gyújtóanyagot tartalmaz” – zárul a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közleménye.

[popup][/popup]