A légiutas-kísérő bejelenti: ,,Hamarosan landolunk Tel-Avivban, a megszállt Palesztinában”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szokatlan incidens történt kedden az ír fapados társaság, a Ryanair Olaszországból Izraelbe tartó járatán, jelentette este a 12-es csatorna. A járaton tartózkodó utasok arról számoltak be, hogy az egyik légiutas-kísérő többször, angolul és olaszul is bejelentette, hogy a gép a ,,megszállt Palesztina” felé tart.

Kép forrása: Wikipedia

Azt is közölték, hogy az utasok már a repülés közben felhívták a légiutas-kísérő figyelmét a problémás kijelentésre, és bocsánatkérést vártak tőle. Elmondásuk szerint ezt nem volt hajlandó megtenni, sőt többször megismételte a kijelentést. Végül körülbelül fél órával a leszállás előtt a légiutas-kísérő ismét bejelentette, hogy ,,minden utasnak vissza kell térnie a helyére, mert a gép a megszállt Palesztinában lévő Tel-Avivban fog landolni”.

Sajtóértesülések szerint az utolsó kijelentés miatt az utasok megvadultak a gépen, néhányan megpróbálták lefényképezni a kitűzőt nem viselő légiutas-kísérőt. A kialakult zűrzavart követően a legénység azzal fenyegetőzött, hogy leszállás után kihívja a rendőrséget.

Az esetet követően Jackie Goodall, az Írország-Izrael Szövetség vezérigazgatója elítélte a kijelentést, mondván, hogy az elfogadhatatlan volt.

,,Követeljük, hogy a Ryanair kérjen bocsánatot, és derítse ki, mi történt a légiutas-kísérőt illetően” – mondta.

Csütörtökön a Ryanair elnézést kért az incidensért, „ártatlan tévedésnek” nevezve azt.

Nem ez az első eset, hogy a társaság problémás incidensbe keveredett izraeli utasokkal. Körülbelül két hónapja szintén a 12-es csatorna arról számolt be, hogy az összes izraeli utast leszállították a gépről, és megkérték, hogy órákig álljanak sorban, amíg átfogó biztonsági ellenőrzésnek vetik alá őket.

ujkelet.live

[popup][/popup]