A Hősök terén oszt ételt az EMIH szeretetszolgálata

Írta: cedek.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Ötszáz adag pásztortarhonyát, kenyeret, gyümölcsöket és teát oszt ki újabb jótékonysági akciójának keretében, május 25-én szerdán a CEDEK, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata. Az ezúttal a Műcsarnok melletti parkolóban megrendezésre kerülő ételosztáson – melyet már hagyományosan minden hónapban megszervez a szeretetszolgálat – többszáz nehéz sorsú budapesti juthat hozzá egy-egy adag finom, tápláló kóser ételhez a város egyik forgalmas pontján.

Ételosztás a Blahán 2

A kép egy korábbi ételosztáson készült (forrás: cedek.hu)

A CEDEK kiemelten fontosnak tartja, hogy figyeljünk egymásra, segítsünk rászoruló embertársainkon nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. A segítségnyújtásnak számos formája lehet, de talán a meleg étel az, ami azonnali, kézzelfogható támogatást jelent mindenki számára, és olyanok is egészséges, tápláló ételhez juthatnak, akik számára a mindennapokban ez sokszor nem elérhető. Ezért a CEDEK, május 25-én, szerdán 15:00 órától önkéntesei, illetve az EMIH ifjúsági szervezetének, az ATID tagjainak segítségével újabb nagyszabású ételosztást tart, ezúttal a Hősök terén, a Műcsarnok melletti parkoló területén, a város egyik forgalmas pontján. Az esemény keretében ötszáz adag pásztortarhonya, friss kenyér, tea és gyümölcs kerül majd kiosztásra.

 

A szerdai esemény is rávilágít a civil kezdeményezések jelentőségére, arra, hogy égető szükség van ma Magyarországon a nélkülözők ellátására, és a nehéz élethelyzetben levők számára minden egyes nyitott szívvel felajánlott segítség komoly értékkel bír. Ezért a CEDEK szervezésében immár ötödik alkalommal kerül sor melegétel-osztásra. A szervezet tervei szerint 2016-ban minden egyes hónapban rendez majd hasonló eseményt a rászorulók megsegítésére. Az EMIH és a CEDEK vezetői külön köszönik a Műcsarnok vezetőségének, hogy lehetővé tették a holnapi ételosztást az intézmény parkolójában.

 

 

 

 

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 2015-ben, átfogó előkészületek után megalapította saját szeretetszolgálatát, amely a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat nevet kapta. A cedek szó jelentése “igazság”. „Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet” (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.

 

A CEDEK honlapján (www.cedek.hu) további részletes információk találhatóak a Szeretetszolgálat aktuális projektjeiről, az alábbi linken pedig a Szeretetszolgálat hírlevelére is lehetőség van feliratkozni:

http://cedek.hu/sajtoszoba/

 

[popup][/popup]