A hamaszosok felgyújtották a családot, aztán leültek enni a terített asztalhoz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli ZAKA mentőszolgálat déli régiós vezetője, Yossi Landau az i24News-nak kegyetlen őszinteséggel beszélt arról, hogy mit hagytak maguk után a Hamász terroristái Kfar Aza kibucban.

A ZAKA mentők déli régiójának műveleti vezetője, Yossi Landau az i24News műsorában arról beszélt – végig könnyek között -, hogy élete során soha nem látott olyan szörnyűségeket, mint Kfar Aza kibucban, ahol a Hamász talán legbrutálisabb vérengzése zajlott néhány nappal ezelőtt – szemlézte a cikket az Origo.hu.

A településre érve Landau és csapata az első helyszínen egy halott, fejbe lőtt terhes nőt talált a földön fekve, felvágott és – mint fogalmazott – „kitárt” hassal. Egy másik lakásban egy anyát és egy apát találtak hátrakötött kézzel, mellettük két gyerekük feküdt, ugyanilyen testhelyzetben. Landau elmondása szerint a terroristák felgyújtották a családot, és leültek enni a terített asztalhoz. „Honnan volt bennük ennyi gonoszság?” – tette fel a kérdést.

A férfi egy másik, ugyancsak az i24News-nak adott interjúban arról az esetről is beszámolt, amikor a terroristák egyetlen golyóval lőttek át egy nőt és a kezében tartott gyermekét. De látott lelőtt és elégetett gyermekek holttestéből álló „halmokat is” a kibucban. Összesen 682 holttestet számolt meg a helyszínen.

A ZAKA szolgálat olyan, önkénteseket mozgató szervezet, amely a holttestek és emberi maradványok zsidó vallásnak megfelelő szabályok szerinti, maradéktalan összegyűjtését végzi.

„Nők, férfiak, gyerekek, csecsemők, elmondhatatlan.”

„Azt hittük, hogy erősek vagyunk, azt hittük, hogy mindent láttunk, de kiderült, hogy nem…” – fogalmazott a ZAKA egyik önkéntese, aki ugyancsak a Hamász által Dél-Izraelben elkövetett vérengzés helyszínén igyekezett segíteni, ahol még lehetett. Beszámolója szerint rengeteg volt a halott, teherautókon voltak kénytelenek elszállítani őket.

Avigdor Stern megrázó beszámolóját közölte a Kurier.de. Mint elmondta, a Hamász fegyvereseinek dél-izraeli mészárlása után százak holttestét kellett elszállítaniuk, hogy méltó körülmények között vehessenek tőlük végső búcsút.

Elmondása szerint, amivel a helyszínen szembesültek, az elmondhatatlan. Azt hittük, hogy erősek vagyunk, azt hittük, hogy már mindent láttunk, de kiderült, hogy nem így van– mondta a 39 éves férfi a Deutsche Presse-Agenturnak (DPA). Stern ezekben a napokban több száz önkéntes társával együtt segít a mentésben és a holttestek elszállításában a gázai határvidéken a ZAKA mentőszolgálat kötelékében.

Elmondta: amikor a helyszínre érkezve szembesültek a pusztítással, egy pillanat alatt örökre megváltozott az életünk.

Teljes cikk

[popup][/popup]