A Hamasz iszlamista terrorszervezet rakétaesőt zúdított Izraelre

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet valóságos rakétaesőt zúdított több hullámban Tel-Avivra és Izrael központi részére kedd este.

Hamasz rakéta találat érte Askelont (Fotó: Izraeli rendőrség)

Két óra alatt több mint 200 rakétát lőttek ki Izraelre.

Több ért célt: egyik egy üres buszt talált el Holonban, egy hullott Rison leCionra, Tel Avivtól délre, de Askelonban is károkat okozott egy becsapódás.

A vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétái azonban a rakéták túlnyomó többségét elhárították, de Rison leCionban egy asszony meghalt, Holonban nyolcan megsebesültek, köztük egy 5 éves gyermek.

Givatayimban is négy könnyebb sebesült van, ahol a Vaskupola védelmi rakéta darabjai hullottak alá.

*

A Hamász bejelentette, hogy 130 rakétát indítottak Tel-Aviv felé.

Ideiglenesen leállították a tel-avivi Ben Gurion repülőtér forgalmát, egy oda tartó járat visszafordult a ciprusi reptérre. Az ország középső részén is az óvóhelyek közelében kell tartózkodni a lakosoknak.

Kedd este hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben összedőlt egy 13 emeletes lakóépület egy izraeli légi csapás következtében, hárman megsebesültek. A toronyházban működött a Hamász politikai vezetésének egy irodája is.

Röviddel a légi csapás után jelezte a Hamász és az Iszlám Dzsihád, hogy válaszul Tel-Aviv irányába fognak rakétákat kilőni – írja az MTI.

[popup][/popup]