A Hamász föld alatti objektumait érték el az izraeli hadsereg légicsapásai

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Hamász föld alatti objektumait érték el az izraeli hadsereg légicsapásai szombatra virradóra – írta a CNN az izraeli haderő bejelentése nyomán.

Gáza éjjel (Fotó: Reuters)

Eszerint a Gázai övezetben 150 célpontot támadott az IDF, amelynek célja, hogy felszámolja a terrorista szervezet bázisait azután, hogy a Hamász október 7-én véres támadást hajtott végre Izrael területén civilek ellen, többmint 1400 embert megölve – írja a Telex.hu.

Izraeli beszámolók szerint, az éjszakai támadások során meghalt a Hamász dróntámadásainak szervezéséért felelős Aszem Abu Rakaba. A férfi volt a gyakorlati kidolgozója az Izrael elleni támadás azon szakaszának, amely során a fegyveresek siklóernyőkkel jutottak az országban, miután a Hamász a rakétatámadások elindítása után fegyvereseivel megbénította a Gáza és Izrael között húzódó rendszer védelmét.

A Hezbollahot is bombázta az izraeli hadsereg, az amerikaiaknak el kell hagyniuk Libanont – írja a 444.hu.

A pénteki rakétakilövésekre válaszul az Izraeli hadsereg péntek este a libanoni Hezbollah katonai infrastruktúráját bombázta. Közben az Egyesült Államok arra szólította fel az állampolgárait, hogy hagyják el Libanont, amíg vannak elérhető kereskedelmi repülőjáratok, mivel a biztonsági helyzet kiszámíthatatlanná vált. Azt írták, nem tudják garantálni, hogy baj esetén evakuálják őket.

צבא ההגנה לישראל on Twitter: “מטוסי קרב תקפו הלילה כ-150 מטרות תת-קרקעיות בצפון רצועת עזה. במהלך התקיפה חוסלו מחבלים של ארגון הטרור חמאס והושמדו מנהרות לחימה, מרחבי לחימה תת-קרקעיים ותשתיות טרור תת-קרקעיות נוספות>> pic.twitter.com/cEJ5zqOA0l / Twitter”

מטוסי קרב תקפו הלילה כ-150 מטרות תת-קרקעיות בצפון רצועת עזה. במהלך התקיפה חוסלו מחבלים של ארגון הטרור חמאס והושמדו מנהרות לחימה, מרחבי לחימה תת-קרקעיים ותשתיות טרור תת-קרקעיות נוספות>> pic.twitter.com/cEJ5zqOA0l

Közel 100 izraeli vadászgép bombázta Gázát az éjjel

Az izraeli hadsereg közleménye szerint közel 100 vadászgépet vetettek be péntek este a Gázai övezet ellen. A támadásokban legalább 150 földalatti célpontot semmisítettek meg. Ezek főleg a Hamász alagútjait, raktárait jelentik. A BBC tudósítója szerint Askelónból percenként többször hallani a robbanásokat Gáza felől.

A heves légicsapások mellett az izraeli hadsereg péntek este a szárazföldön is támadta a Hamászt. A Gázai övezetbe behatoló tankokról szombat reggel felvételeket is közöltek:

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: “IDF releases footage of forces operating in the Gaza Strip overnight and this morning. pic.twitter.com/S1LnuFhQqm / Twitter”

IDF releases footage of forces operating in the Gaza Strip overnight and this morning. pic.twitter.com/S1LnuFhQqm

[popup][/popup]